NRP DuMo excursie paleis Soestdijk (VOL)

19/06/2017
Datum: 19 juni 2017
Kosten: Partners en begunstigers NRP kunnen kosteloos deelnemen. Andere geïnteresseerden betalen € 75,- (excl. BTW).
   
Aanmelden:

 

Maximaal 30 personen kunnen deelnemen aan de excursie. Alle plekken zijn inmiddels gevuld. Annuleren kan kosteloos tot vrijdag 16 juni a.s. via j.stoelhorst@nrp.nl

 

Themagroep NRP-DUMO organiseert een exclusieve excursie naar Paleis Soestdijk – misschien wel het bekendste ‘paleis’ van Nederland. In 2007 begon het programmateam Soestdijk van de Rijksgebouwendienst al aan de complexe herbestemmingsopgave van het landgoed. Een landgoed met een rijke geschiedenis die begint medio 17e eeuw. Toen werd het gebouwd als buitenverblijf voor een Amsterdamse burgemeester. Sindsdien is het gebruikt als jachtslot, kazerne, zomerpaleis en een woon- en werkpaleis.

Nu is het tijd voor weer een nieuwe fase in dit lange bouwleven van Paleis Soestdijk. Opdracht was een bestemming te vinden die past bij de status en de geschiedenis met bij voorkeur een publieksfunctie. Om tot een zorgvuldige uitgangspositie tot herbestemming te komen, zijn er vele onderzoeken (o.a. cultuurhistorisch, financieel, ecologisch en archeologisch) verricht. Juli 2015 deed minister Blok een oproep om met serieuze en creatieve herbestemmingsplannen te komen. Na verschillende selectierondes zijn er op dit moment nog drie plannen in de running. Medio juni verwacht het Rijksvastgoedbedrijf de definitieve herbestemming te kunnen presenteren. Voor meer informatie over de herbestemming zie www.herbestemmingsoestdijk.nl. Tijdens de excursie zal er ruim aandacht zijn voor zowel de rijke geschiedenis van landgoed en Paleis Soestdijk als voor het complexe herbestemmingsproces.

Programma


13.30 uur     Ontvangst in werkplaats van Paleis Soestdijk
14.00 uur    Welkom door Anne Luijten, directeur NRP
14.05 uur    Introductie op Paleis Soestdijk met onder andere aandacht voor de           historie van deze bijzondere plek en het herbestemmingsproces door Alex Vermeulen, directeur Paleis Soestdijk en Alfons Teuwisse, senior projectleider Rijksvastgoedbedrijf Paleis Soestdijk
14.45 uur    Wandeling naar Paleis Soestdijk
15.00 uur    Rondleiding door Paleis Soestdijk onder begeleiding van Alex Vermeulen en Alfons Teuwisse
17.00 uur    Afsluiting

Opmerkingen

De bijeenkomst is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij de transformatie van karakteristieke gebouwen. In het bijzonder voor projectontwikkelaars, woningbouwcorporaties, eigenaren/beheerders, architecten, aannemers, financiers, leveranciers en adviseurs.

 

NRP omdat het nieuwe vastgoed er al staat