NRP FORUM: Achter de Schermen #1

17/04/2018
Datum: 17 april 2018
Tijd: 15:30 - 18:30
Locatie: n.t.b.
Kosten: Deze bijeenkomst is gratis voor leden van NRP FORUM
Deelname: Deze bijeenkomst is voor leden van NRP FORUM
   
Aanmelden:

Mis deze bijeenkomst niet! Meld je hier aan.

Op 17 april zijn we te gast bij BAM op Hoog-Catharijne. Hier krijgen we een rondleiding van projectleider Ron van der Horst. Er wordt hard gewerkt aan de renovatie en vernieuwing van Hoog-Catharijne. Het winkelcentrum wordt in een nieuwe jas gestoken, er is een nieuwe looproute naar de binnenstad gecreëerd en de Singelgracht wordt heropend. Oftewel: oud en nieuw Utrecht gaan nog meer door elkaar heenlopen.

hoog-catharijne-utrecht-bam

Hoog-Catharijne is gebouwd in de jaren ’70 tussen Utrecht Centraal en de binnenstad, fungerend als scharnierpunt van middeleeuws naar modern Utrecht. Al spoedig bleek dat onderdelen van Catharijne matig functioneerden. Laag-Catharijne werd, vanwege de overdekte straten, een populaire plek voor zwervers en drugsverslaafden. Hierdoor ontstond een onprettig gebied om in te verblijven. Tijdens een volksraadpleging in 2002 is besloten om Catharijne en Utrecht Centraal te renoveren en de gedempte Singelgracht weer open te graven. Aan deze drie projecten is de afgelopen jaren hard gewerkt en zal de komende jaren nog volop aan doorgewerkt worden. De werkzaamheden aan Hoog-Catharijne en de Singelgracht worden uitgevoerd door een partner van het NRP: Koninklijke BAM Groep.

Programma
We verzamelen om 15:30 in de groene bouwketen van BAM, te vinden op de hoek van de Catharijnesingel en de Marga Klompébrug. Na ontvangt en presentatie over Hoog-Catharijne krijgen we een rondleiding door het complex. Om 17:30 eindigt het programma met een borrel. Er is ruimte voor maximaal 20 personen, meld je dus snel aan: vol = vol. Omdat we verschillende bouwplaatsen bezoeken is het verplicht om een helm en veiligheidsschoenen te dragen. Deze graag zelf meenemen.

Programma
15.30 uur ontvangst en presentatie
17.30 uur borrel
18.30 uur einde
NRP omdat het nieuwe vastgoed er al staat