NRP FORUM: Achter de Schermen #2

11/10/2018
Datum: 11 oktober 2018
Tijd: 16:00 - 19:00
Locatie: Tweede Kamer
Kosten: Deze bijeenkomst is gratis voor leden van NRP FORUM
Deelname: Deze bijeenkomst is voor leden van NRP FORUM
   
Aanmelden:

Mis deze bijeenkomst niet! Meld je hier aan.

Wil jij een kijkje nemen achter de schermen van de Tweede Kamer voor deze gerenoveerd gaat worden en met twee Kamerleden in gesprek over de betekenis van het Klimaatakkoord? Meld je dan nu aan en ga in gesprek met Erik Ronnes (CDA) en Paul Smeulders (GroenLinks) over het Klimaatakkoord. Zij gaan vertellen over hun werkzaamheden in de Tweede Kamer en hoe zij daarbij proberen uitvoering te geven aan het klimaatakkoord. De deelnemers aan de bijeenkomst krijgen de kans om te vertellen wat voor jullie de gevolgen zijn van het klimaatakkoord. Werkt jouw bedrijf anders? Hoe gaat jouw bedrijf/gemeente om met de afspraken uit het klimaatakkoord? Mis deze buitenkans niet en geef je snel op door hier te klikken.

Programma
Om 15:30 verzamelen we bij de bezoekersingang van het Tweede Kamergebouw voor een korte rondleiding. We gaan nog één keer door het Kamergebouw voordat de renovatie gaat beginnen. Vanaf 16:30 ontmoeten we Erik Ronnes en Paul Smeulders voor een gesprek over het klimaatakkoord. Wij bereiden een aantal subthema’s voor om in gesprek te gaan. Hierover later meer. Om 18:00 eindigen we het gesprek met een borrel.

Klimaatakkoord
In december 2015 is het klimaatverdrag van Parijs gepresenteerd. In dit akkoord is afgesproken om de opwarming van de aarde te beperken tot maximaal 1,5 graden Celsius. Nederland heeft dit verdrag geratificeerd en vertaald naar de gevolgen voor het eigen land. In 2030 moet de uitstoot van de broeikasgassen met 49% zijn verminderd, voor 2050 geldt een vermindering van 95%. Maatregelen voor de uitvoering van deze enorme opgave staan in het klimaatakkoord. Aan 5 tafels met verschillende partijen uit het land, werd onderhandeld over maatregelen. De basis van het akkoord staat, nu wordt er gewerkt aan de uitwerking van de concrete maatregelen.

Programma

15.30 uur: Rondleiding door Kamergebouw voordat renovatie gaat beginnen
16:30 uur: In gesprek met Erik Ronnes en Paul Smeulders over het klimaatakkoord 18.00 uur: Borrel

NRP omdat het nieuwe vastgoed er al staat