NRP Gulden Feniks

NRP Gulden Feniks is dé prijs voor de beste renovatie en transformatieprojecten van Nederland.

Wie kent niet de mythe van de feniks, de goddelijke vogel die in staat was om uit zijn eigen as herboren te worden? Zijn nest vloog in brand, maar door de wonderbaarlijke werking van de kruiden in zijn nest komt de oude ziel van de feniks terug in een jonger exemplaar. Deze metafoor van de wonderbaarlijke herrijzenis speelt een centrale rol in de NRP Gulden Feniks.

NRP reikt ieder jaar de NRP Gulden Feniks uit aan de beste (gebieds)transformatie- en renovatieprojecten van Nederland. Dit jaar werden op woensdag 27 juni in de Caballero Fabriek in Den Haag de winnaars bekendgemaakt en de prijzen feestelijk uitgereikt.

Uniek aan NRP Gulden Feniks is het exclusieve karakter van een integrale prijs. Een deskundige jury beoordeelt alle ingezonden projecten op een veelheid van criteria.

Geen enkele andere prijs is dan ook zo veelzijdig van opzet als deze ‘Oscars’ van de bouwwereld. De NRP Gulden Feniks wordt uitgereikt in drie categorieën: renovatie, transformatie en gebiedstransformatie, Als extra categorie is ‘low budget high Impact’ in het leven geroepen om invloedrijke projecten met een bescheiden budget te belonen.

Een prijs om van te leren

NRP Gulden Feniks is een prijs om van te leren, onder andere door de inzendingen te analyseren op belangrijke aspecten en trends. Alle inzenders, en uiteraard in het bijzonder de winnaars, komen in meerdere opzichten in de spotlights te staan. Een NRP Gulden Feniks is dan ook dé kroon op een transformatie- of renovatieproject, waarmee het extra bijzondere waarde krijgt en anderen inspireert.

“NRP Gulden Feniks versterkt het besef dat het van het grootste belang is bezig te zijn met de bestaande gebouwde omgeving. Deze prijs is een krachtige stimulans voor de vastgoedsector om zich te richten op transformatie en renovatie"

De winnaars van de  NRP Gulden Feniks 2018 zijn:

TRANSFORMATIE
- Blokhuispoort (Leeuwarden) 

GEBIEDSTRANSFORMATIE
De Kloostertuin (Nijmegen) 

RENOVATIE
In de categorie Renovatie kwamen 26 inzendingen binnen. Uit een gevarieerd aanbod  nomineerde de jury:
Musis Sacrum (Arnhem)

Brochure

Alle informatie nog eens nalezen, bewaren of doorsturen? Download hier de brochure van de NRP Gulden Feniks (pdf):

NRP omdat het nieuwe vastgoed er al staat