renovatie , transformatie

Coen Hagedoorn winnaar Cobouw Award 2016

17/11/2016

Coen Hagedoorn Bouwgroep heeft de Cobouw Award 2016 in de wacht gesleept en mag zich een jaar lang het best presterende bouwbedrijf van Nederland noemen. NRP is dan ook trots dat Coen Hagendoorn betrokken en betrouwbaar partner is van NRP en feliciteert het hele team van harte met deze prachtige waardering.

De aannemer uit Huizen kreeg de prijs dinsdagmiddag overhandigd door Cobouw-hoofdredacteur Boudewijn Warbroek. Dat gebeurde tijdens een speciale editie van het Cobouw Café dat geheel in het teken stond van de Cobouw50, het overzicht van de vijftig grootste bouwondernemingen van ons land.

In de strijd om de Cobouw Award liet Coen Hagedoorn de eveneens genomineerden bouwondernemingen Hemubo Almere, HSB, Trebbe Groep en Baggerbedrijf De Boer Dutch Dredging achter zich. Hemubo, de winnaar van vorig jaar én van 2012, eindigde op een verdienstelijke tweede plaats.

Familiebedrijf

Directeur bouw Arjan Schothorst van Coen Hagedoorn Bouwgroep nam de prijs breed lachend in ontvangst. “Ik voel me, mede namens onze 400 medewerkers, waaronder weinig zzp'ers, zeer vereerd. Dit is een hele mooie prestatie van ons allemaal en het toont aan dat we iets goed doen. Als familiebedrijf zijn we gelukkig niet alleen afhankelijk van goede cijfers, maar kunnen we gestaag groeien en de krenten uit de pap zoeken”, zei Schothorst direct nadat hij de prijs in de lucht kon houden.

Met een omzet van ruim 99 miljoen staat Coen Hagedoorn op plek 38 in de Cobouw50-ranglijst. Dat is, ondanks een omzetstijging van 13 miljoen, een plaatsje lager dan vorig jaar. Met een nettowinstmarge van 3,9 procent presteerde het bedrijf bovengemiddeld.

Kleine verschillen

In opdracht van Cobouw berekent accountantskantoor PwC jaarlijks de totale performance van de Cobouw50-bedrijven. Daarbij wordt de nettowinst meegewogen, maar bijvoorbeeld ook het rendement op het werkzaam vermogen, de benutte leencapaciteit en de solvabiliteit. Groot waren de verschillen tussen de vijf kanshebbers niet. Het gat tussen de nummer één, Coen Hagedoorn, en de nummer vijf, Baggerbedrijf De Boer, bedroeg nog geen 10 punten.

Bron: Cobouw
NRP omdat het nieuwe vastgoed er al staat