Holland Park in Diemen wint Plabeka Award

17/04/2015

Het Holland Park in Diemen heeft de Plabeka Award 2015 gewonnen voor het beste transformatieproject.

De prijs voor het beste herstructureringsproject ging naar de Waarderpolder in Haarlem. De twee winnaars zijn bekend gemaakt tijdens het Plabeka Event 2015. ‘Plabeka’ staat voor Platform Bedrijven en Kantoren en is tien jaar geleden opgericht om te snoeien in het overaanbod aan kantoorlocaties en bedrijventerreinen.

De jury bestond uit Jan van Run, gedeputeerde Economische Zaken van de provincie Noord-Holland, Jaap van Rhijn, CEO van Colliers, en Cor Brandsema, voormalig directeur van het Projectbureau Herstructurering Bedrijventerreinen MRA.

Holland Park
Het idee van de wijk is ontstaan nadat de gemeente Diemen een aantal jaar geleden een plan heeft gemaakt om de kwijnende kantorenlocatie om te vormen tot een levendig woon-werkgebied. 
Holland park is ontworpen door de Nederlandse stedenbouwkundige Sjoerd Soeters. Hij heeft ook het eerste woongebouw met 131 appartementen ontworpen. Uiteindelijk moeten in Holland Park ongeveer 3400 appartementen komen, in oppervlakte variërend van 55 vierkante meter tot 140 vierkante meter.

NRP omdat het nieuwe vastgoed er al staat