gebiedstransformatie , nrp nieuws , renovatie , transformatie

Inzendtermijn NRP Masterprijs geopend!

10/07/2017

De winnaars van de NRP Masterprijs 2016: Tymen Rijnders, Thom Schreuder en Peter Swier.

De inzendtermijn voor de NRP Masterperijs 2017 is geopend! Met de NRP Masterprijs krijgt aanstormend talent de kans nieuwe ideeën op het gebied van transformatie en renovatie rechtstreeks naar de markt te brengen. In het najaar van 2017 vindt de uitreiking van de derde editie van de NRP Masterprijs plaats.

Specialisten van de toekomst

NRP wil graag weten met welke originele en innovatieve ideeën de masterstudenten van nu bezig zijn. De NRP Masterprijs is een stimulans voor studenten om zich verder te bekwamen in transformatie en renovatie. Tegelijkertijd leveren zij met hun afstudeerscripties een bijdrage aan de verdere professionali­seren van het vakgebied.

 

Een van de pijlers van NRP is kennisdeling en -ontwikkeling. Om de ideeën van de nieuwe generatie professionals onder de aandacht van een groter publiek en marktpartijen te brengen reikt NRP jaarlijks de NRP Masterprijs uit.

 

Zichtbaar

Wil jij ons verrassen met jouw innovatieve ideeën voor transformatie en renovatie van de bestaande gebouwde omgeving? De NRP Masterprijs biedt je een podium van ruim 100 bij NRP aangesloten bedrijven. De kans is groot dat deze bedrijven geïnteresseerd zijn in jouw scriptie of ontwerp. De samenwerking met onze mediapartners zorgt er ook voor dat we breed in de media ruchtbaarheid kunnen geven aan jouw ideeën. Deze kunnen boven­dien landen in dé opleiding voor de transformatie- en renovatieprofessional: de NRP Academie. Ook het prijzengeld voor de drie winnaars is uiteraard een mooie stimulans om in te zenden!

NRP MASTERPRIJS: Nieuwe ideeen voor transformatie en renovatie

 

Nieuwe juryvoorzitter

De jury van de NRP Masterprijs heeft dit jaar met Frank Strolenberg een nieuwe juryvoorzitter. Frank Strolenberg is Programmamanager Agenda Toekomst Religieus Erfgoed en Programmamanager Herbestemming bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Frank Strolenberg was tevens ruim 12 jaar projectleider bij projectbureau Belvedère.

  Frank Strolenberg

Frank Strolenberg over zijn nieuwe rol als voorzitter van de NRP Masterprijs:

Zo'n 1,5 jaar geleden verkondigde het CPB formeel het einde van de crisis. Sindsdien is inderdaad te constateren dat het weer beter gaat in de bouw. Gelukkig maar. Dat neemt echter niet weg dat het van belang is om de focus niet uit het oog te verliezen die in de crisis lag op de herontwikkeling van de bestaande bouw. Want wat we leerden in de crisis waren zaken als luisteren naar de klant en duurzaam en creatief gebruik maken van wat er al is. Het resultaat: herbestemmingen die menige stad door de crisis heen hebben getrokken. Er zijn in de crisistijd 2008-2015 veel panden opgeleverd die qua gebruik, ontwerp en techniek nu tot de kroonjuwelen van menige stad behoren. Het is daarom van belang om op renovatie en transformatie kennis te blijven ontwikkelen. Want de crisis mag dan voorbij zijn, de leegstand is er nog steeds.

De jury NRP Masterprijs:

               Frank Strolenberg (RCE) voorzitter

               Rutger Oolbekkink (Inbo Architecten )

               Jan Willem van Beek (Stichting Volkshuisvesting Nederland)

               Wendy Scherpenisse (Smits Vastgoedzorg)

               Arjenne Jetzes (Woonvisie)

               Ernst van der Leij (Brink Management Advies)

              Erna van Holland (NRP) secretaris

Zend in!

Heb jij het prijswinnende idee voor de transformaties en renovaties van de toekomst? Zend nu jouw scriptie en/of ontwerp in en win!

Klik hier voor alle informatie.

 

Bron: NRP
NRP omdat het nieuwe vastgoed er al staat