NRF en Groene Grachten werken samen voor duurzame monumenten

20/01/2015

Het Nationaal Restauratiefonds en Stichting De Groene Grachten zien in dat het behoud van monumenten en duurzaamheid hand in hand gaan. Daarom hebben ze besloten samen op te trekken.

Beide organisaties vullen elkaar aan in de missie voor duurzame monumenten. Het eerste, concrete project is het opschalen van De Groene Menukaart, die nu nog specifiek voor Amsterdam gemaakt is.” We hebben laten zien dat ons ontzorgmodel  werkt”, vindt Maurits Groen, voorzitter van Stichting De Groene Grachten.

Groene Menukaart

Deze stichting is een initiatief van Wubbo Ockels. Het begon als een Amsterdams initiatief en kent inmiddels belangstelling vanuit meer plaatsen in het land. Met De Groene Menukaart kan iedere eigenaar van een monument op een inspirerende manier in aanraking komen met de mogelijkheden op het vlak van isolatie, warmte, water, stroom en bespaartips.

Het Nationaal Restauratiefonds is financier voor monumenteigenaren. Dit fonds werkt op het gebied van duurzaamheid samen met gemeenten, provincies en andere partijen. “Deze samenwerking brengt een mooie mix van technische kennis en financiële mogelijkheden bij elkaar”, aldus Pierre van der Gijp, manager marketing & communicatie van het Restauratiefonds.

Foto: Pierre van der Gijp (links) en Maurits Groen.

NRP omdat het nieuwe vastgoed er al staat