gebiedstransformatie , nrp nieuws , renovatie , transformatie

Waarom ik de NRP Academie ga volgen?

31/08/2016

19 ambitieuze cursisten schreven zich in voor de 4e jaargang van de NRP Academie. Een prachtig aantal om een jaar vol interessante presentaties, casussen en uitdagingen in het proces van renovatie en transformatie aan te gaan. Tijdens de eerste bijeenkomst in de MethaalKathedraal te Utrecht was er naast de kennismaking alle ruimte om ieders ambities, verwachtingen en motivaties te delen.

De deelnemers representeren de breedte van het partnernetwerk van NRP. Bouwers, adviseurs, ontwikkelaars, corporaties en vastgoedfinanciers, leverden een of meerdere cursisten. Deze diversiteit is de onderscheidende waarde van de NRP Academie.

Waarom de NRP Academie?

Op de vraag waarom de cursisten de NRP Academie gaan volgen werd treffend geantwoord: "De noodzaak om meer samen te werken levert complexere processen op. Die processen wil ik leren stroomlinen en optimaliseren," aldus een van de cursisten. Ook de wens om ervaring op te doen met het integraal aanpakken van een casus werd veel genoemd. Igor Marinkovic krijgt als vastgoedbeheerder steeds meer te maken met woningrenovaties. "Dat vergt een andere kennis als bij nieuwbouw. Die kennis hoop ik hier bij de NRP Academie verder te ontwikkelen."

De NRP Academie biedt de cursisten in de vier modules Vernieuwen, Verbinden, Verdienen en Verduurzamen en compleet beeld van de complexiteit van een renovatie- of transformatieproces. Hierdoor krijgen de cursisten inzicht en ervaring in aspecten die normaliter buiten hun takenpakket vallen. "Juist het samenwerken met mensen vanuit andere disciplines lijkt me heel leerzaam," vertelt cursist Ramon Bosman (Normteq).

Ambitie

De ruim 50 docenten uit praktijk en onderwijs, 16 locaties door heel Nederland, 6 collegiale programma's in samenwerking met NRP FORUM en twee meerdaagse Challenges zullen het intensieve proces vormen dat de NRP Academie is. Aan de ambitie ligt het in ieder geval niet. Op de eerste dag werden direct al contacten gelegd, casussen besproken en locatievoorstellen gedaan.

Meer weten? volg de nrpacademie op www.nrpacademie.nl of via twitter.

 

Bron: NRP
NRP omdat het nieuwe vastgoed er al staat